Historik

Vi har designat och producerat hästprodukter i 20 år både i vår Svenska produktion och i Asien, 2005 startade vi Sjöhagen Wear som fick en fantastisk framgångs saga i häst världen, 2010 sålde vi Sjöhagen Wear och nu återupptar vi vår produktion av häst och ridsport artiklar igen med varumärket Nova Pet& EQ, vi hoppas att även denna gång få möjlighet att ”prata” häst med er.

Sjöhagen ponny kür

Vad gjorde Sjöhagen Wear mer en producerar hästprodukter och kläder? Jo, vi engagerade oss i ponnydressyr, ett av våra sponsor projekt 2007 och 2008 var vår Ponny Kür. Jag satt hemma på min kammare och tänkte att varför får inte våra duktiga ponnyryttare rida kür oftare än en eller två gånger om året, att rida Kür måste ju vara helt fantastiskt, musik skapad för bara mig och min ponny!
Sjöhagen hade i några år sponsrat Grand Prix dressyren på Falsterbo Horse Show och tänkte nu ska jag se om jag inte kan få Janna Wannius att gå med på att lägga till en Ponny Kür, sagt och gjort några månader senare kunde en av Sveriges stora häst arenor presentera Sjöhagen Wear Ponny Kür 2007.
Det blev så oerhört roligt och uppskattat av ryttare, föräldrar, groomar och inte minst den fantastiska publiken, fullsatta läktare!
Jag tänkte Globen! Så under sommaren tog jag kontakt med Ulf Rosengren och även han tog till sig Ponny Küren så 2007 fick vi för första gången se Ponny Kür även på Stockholm International Horse Show.
Sedan var det dags för Strömsholm 2008 att ta emot ponny dressyren med öppna armar och ja, Fia Mårdfelt på Ridskolan Strömsholm satte in Sjöhagen Wear Ponny Kür i sitt tävling program. Sedan var det dags igen 2008 att genomföra en Ponny Kür detta är något som jag kommer att fortsätta att sponsra genom åren!
Kom ihåg alla duktiga ponny ryttare ute i Sverige, utan er hade vi inte haft någon ponny Kür!
Lycka till!

Vinnare av Sjöhagen Wear Ponny Kür Falsterbo 2007
Elisabeth Hjelm/ Fighter (bild 1)

Vinnare av Sjöhagen Wear Ponny Kür Globen 2007
Marina Mattson/Champanger W (bild 2)

Vinnare av Sjöhagen Wear Ponny Kür Kat C Strömsholm 2008
Ellinor Magnusson/Paulo Pan (bild 3)

Vinnare av Sjöhagen Wear Ponny Küir Kat D Strömsholm 2008
Marina Mattsson/Cassiopia 2 (bil 4)